A felhasználói élmény növeléséhez, weboldalunk sütiket használ. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat!

2022 nov. 28

 

Adventi vásár, Mikulás-várás Zalacsében

 

Zalacsében a vidámság, az ünnepre való készülődés jegyében telik az év vége. A településen az advent első vasárnapját megelőző napon hagyományosan megrendezték az óvodai adventi vásárt. Az intézmény udvarán számos asztal telt meg a napközi ott-honos intézmény óvónőinek és gyerekeinek közösen készített díszeivel. Adventi koszorúkat, öntött gyertyákat, adventi naptárakat, karácsonyfadíszeket, kopogtatókat lehetett vásárolni, a befolyt összegből hasznos dolgokat szereznek be az óvoda javára.

A gyerekeknek már korábban hóember díszek adták hírül, hogy hamarosan érkezik hozzájuk a Mikulás. December 8-án, délután megtelt a zalacsébi kultúrház, és sok kíváncsi tekintet várta a nagyszakállú eljövetelét. Először egy mese-játékot adtak elő a helybeliek, amibe az érdeklődő gyerekeket és kísérőiket is bevonták. A Mikulás idén is egységes ajándékot adott mindenkinek, mivel a krampuszok most is rossz zsákot hoztak magukkal. A kapott ajándékokat a bátrabb óvodások és iskolások 1-2 verssel, dallal, mesével hálálták meg.

A településen már javában zajlik a karácsonyra való készülődés, a falubelieket december 22-én 17 órakor karácsonyi műsorral lepik meg.

 

Zalalövő és környéke – 2013 december

EugyintezesBanner6

Korábbi cikkek

Statisztika

Ma59
Tegnap70
Héten59
Hónapban1747
Mindösszesen261771

IP: 35.172.224.102 - Unknown - Unknown 2022-11-28

Impresszum