A felhasználói élmény növeléséhez, weboldalunk sütiket használ. Bővebb információért olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat!

2022 nov. 28

 

Ezüstben csillog a zalacsébi sportegyesület

 

A 2012/2013-as megyei labdarúgó-bajnokság Északi-csoport III. osztályában a Zalacsébi Sportegyesület felnőtt- és tartalékcsapata is a második helyen végzett. Már ősszel érezhető volt, hogy a csapatok az előző évek „sikertelenségét” megunva küzdenek és meccsről-meccsre próbálják a leg-jobb formájukat nyújtani. A jó szereplések hátterében nem csak a játékosok akarata, ha-nem kiváló edzők is állnak: Virág Benedek (felnőtt gárda) és Kovács Péter (tartalék együttes). Ők azok, akik megfelelő döntéseikkel és iránymutatásukkal segítik csapataikat győzelemre mérkőzésenként. A játékosok fejlődéséhez nagyban hozzájárultak az állandó jelleggel bevezetett hétköznapi edzések, melyekért rendszerint az edzők mellett Dezső István felel. Az edzések a játékosok fizikai állóképességének növelésére és technikájuk gyakorlására, fejlesztésére jött létre. Az őszi szezon után, télen is szinte minden héten legalább egy alkalommal teremben készültek fel a csapattagok, ami az eredmények tekintetében sikeresnek bizonyult. Az ezüstérmet hozó évad nemcsak a csapatoknak volt sikeres, hiszen minden eredményes egyesület mögött van egy olyan vezető, aki akár a hét valamennyi napján hajlandó az egyesületéért tenni. A Zalacsébi Sportegyesületnél ez a személy Herczeg Ferenc, az egyesület elnöke.

– Sokáig az élen álltunk, így szerettük volna az első helyet. A kupában tavasszal is talpon voltunk, 17 csapatos volt a bajnokság, így hosszú volt a szezon, az utolsó meccsekre már elfáradtak a srácok. Az eredmény viszont önmagáért beszél: a legtöbb gólt rúgta és a legkevesebbet kapta a csapat. Egy ötszáz lelkes falutól ez szép eredmény úgy, hogy a játékosok között csak kettő nem zalacsébi. Felsőbb osztályokban szereplő csapatoknál még mindig játszanak zalacsébi születésűek, akiket szeretnénk hazacsábítani. A mostani sikerünk is több játékos hazatérésének köszönhető – fejtette ki az elnök.

Ebben az évben a Zalacsébi SE – köszönhetően a vezetőség munkájának – nagy fejlődésnek indult. Legfontosabb és ma már legszembetűnőbb fejlesztés a sportpálya területének felújítása, ami nem valósulhatott volna meg egyhamar a sikeres TAO-pályázat és ki-váló támogatók (Gamper Üzletház Kft., Kamex Group Kft., Teka Hungary Kft.) nélkül. Segítségükkel új hálók, új védő-hálók kerültek a labdarúgópályára, valamint a mellette található kosár/teniszpályára. Új mezgarnitúra készült, mely hűen képviseli a zalacsébi színeket. Mindezek mellett egy min-den igényt kielégítő edzőfel-szerelés került beszerzésre, valamint a labdarúgópálya kivilágítása sem okoz problémát többé. A vezetőség hatékonyabb munkájához informatikai eszközöket szereztek be és nem utolsó sorban egy saját honlap (www.zalacsebise.hu) elkészítése is fontos lépés volt a Zalacsébi Sportegyesület számára. A fejlesztések nem fejeződtek be, tervben van az egyesület öltözőjének átalakítása és labdarúgó-pályájának karbantartására hivatott minőségi eszközök beszerzése. Lát-ható, hogy a Zalacsébi Sport-egyesület elindult egy olyan úton, amely nem csak közösségformáló és példamutató, de egyben tiszteletre méltó a nagyobb közösségek számára is.

–Szeretnénk a pályánkhoz egy multifunkciós, hengerezős, fűnyíró-szellőztető gépet beszerezni. Szerencsére sportot szerető és támogató önkormányzatunk, polgármesterünk van, akik erejükön felül támogatnak bennünket. Türjével jó mérkőzéseket játszottunk, meg-érdemelten nyerték meg a bajnokságot. A megyei II. osztályban való szereplés jogát kiharcoltuk, de nem tudjuk vállalni, hogy tartalék helyett csak helyiekből U19-es csapatot indítsunk. Maradunk a harmadosztályban és továbbra is az első hat hely valamelyikén szeretnénk végezni – tette hozzá Herczeg Ferenc.

A felnőtt keret a nyári szezonban régi-új játékossal erősödött: Gál Zsolt visszatért nevelőegyesületéhez, Zalacsébre. Amíg a tartalék és felnőtt együttesek edzőmeccsekkel készülnek a következő szezonra, addig a kispályás labdarúgó-csapat is eredményesen szerepel, az idén 20 éves jubileumot ünneplő nemzetközi Rotto Kupán a dobogó harmadik fokáig jutott a gárda.

 

Zalalövő és környéke – 2013 július

EugyintezesBanner6

Korábbi cikkek

Statisztika

Ma54
Tegnap70
Héten54
Hónapban1742
Mindösszesen261766

IP: 35.172.224.102 - Unknown - Unknown 2022-11-28

Impresszum